nl
Belgian quality

Recepten

Waarom maakten we deze receptenpagina? Om samen op ontdekking te gaan. Om inspiratie op te doen. Want het stopt niet bij de ‘wafel met slagroom’, natuurlijk ... Op zoek naar dat tikkeltje meer? Met een Deligout-wafel als basis wordt élk recept een topper!

Chicken & Waffles

BEREIDING

Snij de kipfilets in fijne reepjes. Meng de bloem, polenta en maïzena met alle specerijen. Klop de eieren los in een kom en crush de taco's. Haal de kipreepjes door de bloem, aansluitend de eieren en sluit af met de taco's. Frituur de kipreepjes 2 à 3 minuten (170°C). Dien op met een krokante wafel van Deligout en overgiet alles met ahornsiroop. 

INGREDIËNTEN

  • 2 kipfilets
  • ahornsiroop

Paneren:

  • 70 g zelfrijzende bloem
  • 70 g polenta
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 koffielepel kipkruiden
  • 1 koffielepel selderzout
  • 2 koffielepels sumak

Brusselse wafel met lemoncurd

BEREIDING

Doe de lemoncurd in een spuitzakje. Spuit de toetjes op de wafel. Garneer met gehakte meringue en zeste van limoen.

INGREDIËNTEN

  • Deligout-wafel
  • 4 eetlepels lemoncurd
  • 2 eetlepels verkruimelde meringue
  • zeste van limoen

Brusselse wafel met peren en cognac

BEREIDING

Snij de peer in acht stukjes. Smelt de boter in een pan op hoge temperatuur. Voeg de stukjes peer toe en bestrooi ze met suiker. Bak ze tot ze mooi gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en blus met cognac. Laat even reduceren (inkoken). Garneer de wafel met slagroom, de gebakken peertjes en amandelen. Druppel wat cognacjus uit de pan over de peren. Werk af met enkele baadjes munt en een beetje kaneelpoeder.

INGREDIËNTEN

  • Deligout-wafel
  • 1 peer
  • boter
  • 4 eetlepels suiker
  • 1/2 dl cognac
  • gepelde amandelen
  • opgeklopte slagroom
  • kaneel
  • munt

Brusselse wafel met chocoladesaus en citrusconfituur

BEREIDING

Smelt de chocolade in warme melk (±45°C). Giet de chocoladesaus over de wafel. Verdeel er de confituur bovenop. Garneer met enkele partjes mandarijn, citroenverbena en een beetje zeste van sinaasappel of mandarijn.

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • Deligout-wafel(s)
  • 100 g chocolade naar keuze (melk of fondant)
  • 30 cl melk
  • 2 koffielepels confituur van citrusvruchten
  • zeste (stukje dun gesneden buitenschil) van sinaasappel of mandarijn
  • citroenverbena (of verveine)
  • partjes mandarijn

Brusselse wafel met pistachecoulis en -ijs

BEREIDING

Smelt het pistache-ijs in een pannetje op een zacht vuur. Hak de nootjes in stukjes. Los de vanillesuiker op in melk en voeg dit al roerend bij het ijs. Breng het geheel tot het kookpunt. Roer er de gehakte nootjes door en plaats in de koeling. Serveer met een bolletje pistache-ijs.

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • Deligout-wafel(s)
  • 250 g pistache-ijs
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • scheutje melk
  • 100 g gepelde ongezouten pistachenootjes

Brusselse wafel met gerookte zalm

BEREIDING

Meng de zure room met de mierikswortelcrème, bieslook en de zeste van citroen. Leg de zalm op de wafel samen met enkele toefjes gemengde zure room. Garneer met tuinkers en fijngesneden radijsjes. Strooi er een snuifje peper over.

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • Deligout-wafel(s)
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 100 g zure room
  • zeste van citroen
  • bieslook
  • 2 koffielepels mierikswortelcrème
  • tuinkers
  • radijsjes

Brusselse wafel met gezouten karamel

BEREIDING

Doe water in een steelpannetje en voeg de suiker toe. Plaats op een klein vuurtje. Niet roeren! Laat alles mooi smelten tot je een goudbruine kleur ziet. Voeg de klontjes boter toe en laat die smelten. Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en meng goed. Bedek de wafel mooi met de saus en werk af met wat peccannootjes.

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • Deligout-wafel(s)
  • 150 g suiker
  • 3 eetlepels water
  • 50 ml room (30-40%)
  • 30 g gezouten boter
  • pecannootjes

Ontdekte je nog andere topideeën met onze wafels?
Deel die gerust op onze Facebook- en Instagrampagina.